Aankooptips

Mascotte kopen? Hieronder vindt u onze top 10 aankooptips!
Wilt u regelmatig meer informatie en tips ontvangen?

Wij delen graag onze kennis met u! Aanmelden is zeer eenvoudig.
Vul hieronder uw naam en email en krijg direct toegang tot:
Top 10 mascotte tips & Top 10 mascotte acteertips

top10-cover-voorbeeld1

Mascotte kopen? Hieronder vindt u 10 Aankooptips:

Wanneer u een mascotte gaat kopen zijn er een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. We geven u graag een aantal adviezen, welke u hieronder kunt vinden. Mocht u toch nog meer informatie willen ontvangen laat het ons weten, want een mascotte kopen is niet iets wat u dagelijks doet. Onze ervaren medewerkers helpen u graag, uiteraard geheel vrijblijvend.

Vraag om een ‘niet goed geld terug’ garantie

Een echte mascotte expert geeft u een ‘niet goed geld terug’ garantie. U koopt een wat ongewoon artikel waarbij u de leverancier als expert moet kunnen vertrouwen. Bij Topmascottes staan we altijd achter onze producties en garanderen we scherpe prijzen. NIET GOED, GELD TERUG!

Maak gebruik van prijsvoordelen.

Wanneer u nadenkt over de inzet van meerdere mascottes, kan het verstandig zijn om deze direct ineens te bestellen. Meerdere mascottes tegelijk produceren is goedkoper, waardoor u een mooi prijsvoordeel kunt krijgen.

Maak altijd zelf de stof keuze.

Vraag uw leverancier altijd even of u zelf een keuze uit materialen mag maken. Op deze wijze krijgt de mascotte helemaal de ‘look-and-feel’ die u wenst.

Denk goed na over de introductie.

Bedenk vooraf goed op welke wijze u de mascotte wilt introduceren. Er zijn een aantal leuke manieren om de mascotte direct enorm populair te maken. Een mascotte expert als Topmascottes helpt u graag, geheel vrijblijvend, bij de plannen rondom de introductie.

Vraag uw leverancier om een algemene tevredenheidgarantie.

Zorg ervoor dat uw mascotte de workshop pas verlaat op het moment dat u 100% tevreden bent over het eindresultaat. Vraag daarbij om close-up foto’s van de details. Van ver af ziet een mascotte er vaak wel leuk uit, maar uw doelgroep zal de mascotte toch veelal van zeer dichtbij aanschouwen.

Vraag bij uw leverancier of ze een kwaliteit garantie afgeven.

2 Jaar garantie op eventuele productiefouten is normaal. Als een kostuum productiefouten bevat kan het zomaar zijn dat deze na één jaar pas zichtbaar wordt. Doorgaans worden mascottes niet dagelijks gebruikt en is het daardoor mogelijk dat productiefouten pas later worden geconstateerd.

Vraag naar de herkomst van het product.

Wanneer een leverancier de mascottes in Azië of Zuid-Amerika laat maken, is de kans groot dat het een budget kostuum betreft. De prijs voor een budget kostuum mag niet meer dan €800 zijn. Daarnaast zijn er vaak problemen met levertijden. De goedkope postverzending, die wordt gebruikt om kosten te besparen, is erg onbetrouwbaar en pakketjes uit deze landen worden zeer regelmatig door de douane vastgehouden voor inspectie. Hierdoor zou u uw deadline kunnen missen. Aanschaf van een kostuum dat hier in Europa gemaakt is, valt aan te bevelen.

Vraag naar het draagcomfort.

Nieuwe productietechnieken geven mogelijkheden om ultralichte hoofden te maken die er toch fantastisch uitzien. De zware fiberglas/polyester hoofden zijn niet meer van deze tijd. Ze zijn oncomfortabel en belasten de nek van de acteur teveel. Een licht hoofdgedeelte maakt de mascotte dynamisch. De acteur kan in dit kostuum zonder problemen, rennen, dansen en springen.

Geef de voorkeur aan een persoonlijke ontmoeting.

De aanschaf van een mascotte is voor veel mensen iets geheel nieuws. Advies geven via e-mail en telefoon kan, maar geef vooral de voorkeur aan een persoonlijke ontmoeting met de leverancier. Op deze wijze kan de leverancier gerichter advies geven en aan de hand van voorbeelden de kwaliteit tonen. Op foto’s zien mascottes er allemaal leuk uit, maar vooral draagcomfort en zicht is van groot belang bij goed functioneren van uw mascotte. Deze eigenschappen kunt u op foto’s niet zien.

Ontwerp

Heeft u nog geen ontwerp voor uw mascotte, vraag de leverancier naar de mogelijkheden en de kosten van de diverse opties.