FAQ: Vragen & Antwoorden

Antwoorden op veel gestelde vragen aan Topmascottes.

Wat kost een professionele mascotte?

Dit is natuurlijk een voor de hand liggende vraag. De prijs van een mascotte is sterk afhankelijk van het ontwerp en de specifieke wensen die u als klant heeft. Zodra u ons een ontwerp aanlevert of wij een ontwerp voor u hebben gemaakt, kunnen we direct een offerte opstellen

Kunnen jullie de kostuums helemaal op maat van de acteur maken?

Ja, wanneer u een vaste acteur in het kostuum heeft, kunnen we het kostuum helemaal op maat produceren. Wanneer er meerdere acteurs in het kostuum plaats gaan nemen, maken we het kostuum standaard voor een acteur tussen de 1.70 tot 1.80 meter. Wilt u echter een mascottepak voor acteurs tussen de 1.80 en 1.90 meter is dat natuurlijk geen enkel probleem. We maken de mascottepakken helemaal naar uw wens, dus ook de gewenste maat kunt u bij de opdracht doorgeven.

Hoe lang duurt de productie van een maatwerk mascotte?

Gemiddeld duurt de productie van een mascotte 6 tot 12 weken. Op aanvraag kunnen we eventueel sneller produceren wanneer we daar de ruimte voor hebben in ons productieschema. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden die er zijn.

We hebben nog geen mascotte ontwerp. Kunt u een unieke mascotte voor ons tekenen?

Ja, onze tekenaars ontwerpen met veel plezier een unieke mascotte die helemaal past bij uw onderneming/instelling. We hebben inmiddels meer dan 500 unieke mascottes ontworpen voor klanten door heel Europa. Wilt u meer weten over onze mascotte ontwerpers? Bezoek dan onze aparte website voor mascotte artwork. Alive Artwork

Wat onderscheid jullie van andere mascotte producenten?

We produceren mascotte pakken onder het 'Quality First' principe. We stikken alle onderdelen handmatig aan elkaar en gebruiken hiervoor dus geen lijm. Dit is een wat kostbaardere manier van produceren maar geeft een heel groot voordeel op het gebied van duurzaamheid. De kostuums zijn niet alleen minder kwetsbaar voor eventuele schade, ze blijven ook langer mooi en intact. Dus geen geld en tijdverslindende reparaties na een tijdje. We vinden dat het mascotte kostuum er niet alleen mooi uit moet zien bij aflevering maar ook na jaren van gebruik!

Een tweede onderscheid is de aandacht die we besteden aan details. We vormen het hoofdgedeelte heel precies naar het voorbeeld van het ontwerp, waardoor de match tussen ontwerp en mascotte verbluffend is. Daarnaast gebruiken we paintbrush technieken om bepaalde details te benadrukken of aan te brengen. Daarbij moet u denken aan bijvoorbeeld een stoppelbaardje of oogschaduw. Onderdelen als ogen, tanden en een tong maken we ook levensecht waardoor de mascotte een echt wouw-effect meekrijgt.

Als laatste onderscheiden we ons door het draagcomfort voor de acteur of actrice in het kostuum. We brengen een aantal gepatenteerde onderdelen aan zoals: Goed sluitende schoenen, een perfect passend hoofdgedeelte en ventilatie. Het kostuum is daarnaast eenvoudig te reinigen dus ook steeds weer een fris mascotte pak. Een mascotte acteur die goed zicht heeft, waarbij de schoenen altijd goed passen en het hoofd als gegoten zit, is een happy acteur die uw character pas echt tot leven brengt.

Geven jullie garanties op het mascottepak?

Ja, als toonaangevende mascotte producent en een productie volgens het 'quality first' principe, geven we natuurlijk garantie op de kostuums. De eerste garantie is een garantie van 5 jaar op eventuele productiefouten die bij het gebruik naar boven komen. Het komt vrijwel niet voor, maar mocht er toch een foutje ingeslopen zijn dan zorgen we voor een snelle oplossing. Daarnaast geven we onze unieke 100% tevredenheid garantie. Uw mascottekostuum verlaat ons atelier pas wanneer u daar helemaal tevreden over bent!

Maken jullie ook knuffels van mascottes?

Ja, binnen Fun Experts B.V. hebben we al meer dan 10 jaar een aparte knuffel afdeling die daarin gespecialiseerd is. De medewerkers van Dé Knuffelproducent helpen u graag verder. Wilt u knuffels laten maken van een mascotte die wij hebben geproduceerd? Dan ontvangt u ook nog eens een aantrekkelijke korting op premium knuffels. Ga naar www.deknuffelproducent.nl voor meer informatie.

Leveren jullie ook mascotte pakken aan het buitenland?

Ja, binnen Fun Experts B.V. hebben we voor een aantal Europese landen aparte websites en medewerkers die de desbetreffende taal spreken. In België kunt u voor maatwerk mascottes terecht bij Euromascots België. In Duitsland en Zwitserland kunt u voor maatwerk mascottes terecht bij Maskottchen.de. In Oostenrijk kunt u voor maatwerk mascottes terecht bij Euromascots Austria. In de overige landen kunt u voor maatwerk mascottes terecht bij Euromascots Internationaal.