Mascotte pak laten maken?

Tips bij aanschaf van een maatwerk mascotte pak

blog item image 1

Nijmegen, 5 februari 2020

U wilt een mascotte pak laten maken? Er zijn maar weinig mensen die ervaring hebben met een dergelijke aanschaf. Wanneer u een mascotte pak wilt laten maken, zijn er een aantal zaken waar u goed op moet letten. In deze blog geven we u uitgebreide informatie.

Wanneer u een mascotte pak laat maken, is de eerste en wellicht meest belangrijke overweging het volgende. Waarvoor wilt u de mascotte gaan gebruiken? Is het voor een éénmalige actie? Wilt u er (jonge) gasten mee vermaken? Wordt de mascotte onderdeel van uw branding? Gaat u uw bedrijf promoten via de mascotte? Wat u uiteindelijk met het mascotte pak gaat doen, bepaald ook welke keuzes u moet maken, wanneer u een mascotte pak laat maken door een specifieke mascotte producent.

Er zijn namelijk redelijk wat leveranciers die allemaal, op een verschillende wijze, mascotte pakken produceren.

Mascotte Design

De verschillende typen mascottes.

Er zijn grofweg vier verschillende typen mascotte pakken. Hieronder bespreken we kort alle types en de bijbehorende specificaties;

1) "Luxe" carnavalkostuums

Deze kostuums mogen eigenlijk geen mascotte pakken genoemd worden. Het zijn snel in elkaar gezette kostuums van goedkope materialen en vaak in grote aantallen in China gemaakt. Er is eigenlijk maar een situatie waarbij we u aanraden om voor dit type mascotte pak te laten maken. U gebruikt het kostuum maar een aantal keer, de looks zijn niet belangrijk en u heeft geen eigen ontwerp. Dan moet u bijvoorbeeld denken aan een ludieke éénmalige actie waarbij u zo goedkoop mogelijk toch de aandacht wilt trekken.

2) Budget maatwerk mascottes

Dit is de eerste categorie waarbij het kostuum naar uw eigen ontwerp wordt geproduceerd. Productie vindt voornamelijk plaats in China en Zuid-Amerika. Deze producties concurreren op prijs en zijn, zeker vergeleken bij professionele mascotte pakken, de voordelige keus. Er schuilen echter wel een groot aantal nadelen wanneer u een dergelijk mascotte pak laat maken.

Ten eerste heeft u geen garantie, zelfs niet tot aan de voordeur. U stuurt uw ontwerp naar de producent en die maakt er dan een mascotte pak van. U krijgt nog wel foto's te zien van het pak, maar de kwaliteit kunt u pas beoordelen wanneer het kostuum geleverd wordt. Is de kwaliteit slecht, zijn er productiefouten gemaakt of is de maatvoering verkeerd? In dat geval heeft u pech, het is dan vrijwel onmogelijk om het mascotte pak terug te sturen en uw geld terug te ontvangen.

Ten tweede laat de draagbaarheid vaak te wensen over. U heeft de foto's bekeken en het pak ziet er leuk uit? Dat is op zich al mooi meegenomen, alhoewel de meeste kopers schrikken wanneer ze het kostuum van dicht bij bekijken. Dat is nog niet het ergste, vervolgens past u het mascotte pak en is deze te klein. Of is de maat goed, maar u zet het hoofd op en ziet nauwelijks iets. Dit zijn heel veel voorkomende problemen bij mascotte pakken in deze prijsklasse.

blog item image 1

Als laatste is er een groot probleem op het gebied van kwaliteit. Om het kostuum zo goedkoop mogelijk te produceren, gebruikt men materialen die eigenlijk bestemd zijn voor het maken van knuffels. Al snel zal de stof verkleuren of gaan scheuren, al helemaal wanneer er kinderen aan het kostuum gaan trekken. Wanneer u een mascotte pak laat maken in deze categorie, moet u rekening houden met een levensduur van 1 maand, tot maximaal een jaar. Daarna gaat het kostuum de eerste serieuze problemen vertonen.

U leest het al, wij zijn geen fan van dit type kostuums, toch zijn er situaties waarbij een mascotte pak in deze prijsklasse een goede keuze kan zijn. Bijvoorbeeld wanneer u een marketing actie wilt uitvoeren waarbij de kostuums niet direct mooi hoeven te zijn, maar vooral op moeten vallen. Of wanneer u een heel beperkt budget heeft maar toch het effect van een mascotte pak wilt uittesten. Zoekt u toch een zeer goedkoop maatwerk mascotte pak, koop deze dan niet rechtstreeks bij de producent in China. Deze ziet u als eenmalige klant en zal niet zo gemotiveerd zijn om er een goed kostuum van te maken. Koop dit mascotte pak dan bij een lokale leverancier die daar meerdere mascotte pakken per jaar verkoopt en er een relatie mee heeft opgebouwd. De kans is dan veel groter dat het kostuum na ontvangst in ieder geval, ten minste nog, bruikbaar is.

In deze prijsklasse produceren wij ook mascotte pakken bij een betrouwbare Chinese producent. Echter weten we meestal klanten over te halen om voor een betere kwaliteit te kiezen. Wilt u toch goedkoop maatwerk mascotte pakken laten maken? Neem dan contact op met één van onze medewerkers en die zal u nogmaals uitgebreid alle voors en tegens uitleggen. In sommige uitzonderlijke gevallen, zoals eerder besproken, kan dit toch de juiste keuze zijn. Als vuistregel kunt u aanhouden dat u in principe geen goed mascotte pak kunt laten maken voor een paar honderd euro.

3) Professionele Mascotte Pakken

Mascotte Design

Wanneer u echt serieus een mascotte wilt gaan gebruiken, zijn de eerste twee opties wat ons betreft dus niet geschikt (uitzonderingen daar gelaten). De eerste optie waar u wat ons betreft een keuze uit zou moeten maken zijn de standaard professionele mascotte pakken. Deze mascotte pakken worden veelal in Europa en Noord-Amerika geproduceerd en zijn wat ons betreft de keuze met de beste prijs / kwaliteit verhouding.

Er zijn een paar leveranciers in de Benelux die mascotte kostuums leveren die wat ons betreft in deze categorie vallen. Wij van Topmascottes produceren ongeveer de helft van alle mascotte pakken in deze klasse. De klasse met de beste prijs / kwaliteit verhouding. In deze klasse onderscheiden we ons vooral door duurzaamheid en draagcomfort. Onze unieke productiewijze zorgt ervoor dat het mascotte pak bijna niet stuk te krijgen is. We stikken alle onderdelen handmatig aan elkaar in plaats van het gebruik van lijm.

Wanneer u uw nieuwe mascotte pak ontvangt ziet u het verschil niet tussen een kostuum dat gelijmd is en een Topmascotte die aan elkaar gestikt is met een speciaal garen. Maar lijm verliest na verloop van tijd kracht waardoor het kostuum regelmatig gerepareerd moet worden. De garen blijven kracht houden waardoor het mascotte pak niet alleen duurzamer is maar ook langer mooi blijft van vorm. Dit kost een flink aantal extra uren bij de productie maar wij vinden het dit waard.

U kiest wat ons betreft voor een standaard professionele mascotte wanneer u op zoek bent naar de beste prijs / kwaliteit verhouding en een ontwerp heeft dat niet bijzonder gedetailleerd is. Uiteraard maken we graag een uitgebreide offerte voor u op.

4) Exclusieve character kostuums

blog item image 1

De laatste categorie mascotte pakken zijn, wat wij noemen, exclusieve character kostuums. Dit zijn mascotte pakken waarbij tijd noch moeite gespaard worden om tot een zo goed mogelijk mascotte pak te komen. Deze kostuums worden in Europa en Noord-Amerika gemaakt door een paar producenten. In de Benelux zijn wij de enige producent die kostuums in deze klasse maken. De kostuums zijn geschikt voor intensief gebruik, hebben optimaal draagcomfort en zijn vooral spectaculair mooi om te zien. Wat is dan het verschil ten opzichte van standaard professionele kostuums?

We voegen een aantal gepatenteerde onderdelen toe aan het mascotte pak. Ten eerste een binnenhoed die in hoogte verstelbaar is. Hiermee kan de acteur het zichtveld optimaliseren. Ieder acteur is anders en heeft dus een andere positie van het hoofd nodig om optimaal te kunnen zien. Zicht is zeer belangrijk voor de acteur om uw mascotte echt tot leven te laten komen. Daarnaast is deze binnenhoed uit het hoofdgedeelte te halen en te wassen in een wasmachine. Uw acteur neemt dus steeds plaats in een fris hoofdgedeelte.

Het tweede gepatenteerde onderdeel zijn mascotte schoenen met een binnenwerk wat om de voet van de acteur sluit. Hierdoor 'flopt' de schoen niet bij het lopen wat het draagcomfort sterk vergroot. De mascotte is beweeglijker en kan bijvoorbeeld moeiteloos dansjes uitvoeren.

Het laatste verschil met de standaard professionele mascotte is de fijnafwerking. We besteden veel extra uren en gebruiken paintbrushtechnieken en speciale materialen om het kostuum echt premium te maken. Vooral wanneer men uw mascotte van dichtbij bekijkt is het verschil enorm. Deze mascotte pakken hebben het echte WOUW-Effect!

Wanneer kiest u voor deze optie? Het antwoord is simpel, u kiest deze kwaliteit wanneer u graag wat meer besteed om het mooiste en meest comfortabele resultaat te krijgen en u het budget ervoor heeft. De investering is even groter maar de extra spin-off die u krijgt van een exclusief character kostuum is enorm.

Ons advies voor u?

Mascotte Design

Er is geen standaard advies wat we hier kunnen geven. Ieder ontwerp is verschillend en elke klant heeft een ander idee voor de inzet van de mascotte. Stuur ons uw ontwerp toe en we maken een scherpe offerte voor een kostuum in de standaard professionele klasse en een offerte voor een exclusief character kostuum. Daarnaast tonen we u eerdere producties in beide klassen, die enigszins op uw ontwerp lijken, zodat u het uiterlijke verschil goed kunt zien en eventueel kunt vergelijken met mascotte pakken van andere leveranciers.

Wanneer u voor Topmascottes kiest heeft u in ieder geval een aantal garanties;

1) De beste prijs / kwaliteit verhouding. Wanneer u een goedkoper aanbod heeft, leggen we u uit waarom dat kostuum voordeliger is. Wanneer u het verschil niet belangrijk vindt, produceren we het kostuum op diezelfde wijze, maar voordeliger.

2) 100% tevredenheid garantie. Uw mascotte pak verlaat ons atelier pas wanneer u helemaal tevreden bent over het resultaat!

3) 4 jaar garantie op alle mascotte pakken. We zijn trots op de kwaliteit van onze mascotte pakken, we geven dan ook met veel plezier 4 jaar echte garantie op de mascottes.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een uitgebreide offerte. Stuur ons uw ontwerp toe of laat ons uw ontwerp maken, helemaal kosteloos!